Меню

ІНСТРУКЦІЯ з безпеки праці під час нарізання хліба

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказом _______________________

(посада керівника і

_____________________________

найменування закладу)

_________________ № _________

(число, місяць, рік)

 

ІНСТРУКЦІЯ №

з безпеки праці під час нарізання хліба

   І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

   1. До роботи допускаються студенти, які добре засвоїли матеріал, та правила з техніки безпеки.

   2. До роботи не допускаються студенти, які не пройшли інструктажу по експлуатації даного електрообладнання.

Floppy-DiskІОП під час нарізання хліба.doc

 

   3. При роботі користуйтеся тільки справним інструментом та обладнанням.

   4. Розміщуйте прилади і сировину на своєму робочому місці так, щоб запобігти їх падінню і перекиданню.

   5. Будьте уважні і дисципліновані, точно виконуйте вказівки майстра в/н.

   6. Не починайте виконувати роботу без дозволу майстра в/н.

   7. Студенти повинні забезпечуватись спецодягом: ковпак, куртка, фартух, рушник, взуття.

   8. Небезпечність у роботі:

   - враження електричним струмом;

   - падіння на підлозі;

   - порізи гострими, різучими предметами;

   ІІ. Перед початком роботи.

   1. Перевіряйте надійність кріплення рукоятки заточувального механізму у верхньому положенні.

   2. Перевірте пробним запуском справність кінцевого вимикача електродвигуна хліборізки в кінці нарізки хліба.

   3. Не вмикайте хліборізку в роботу при знятих механізмах.

   4. Слідкуйте, щоб ножі мали зручні, щільно насаджені ручки, не ходіть з ножем в руках.

   5. Застебніть спецодяг на всі ґудзики, приберіть волосся під ковпак.

   6. Не допускайте звисаючих кінців одягу, не заколюйте одяг шпильками, не тримайте у кишенях гострих предметів.

    

   ІІІ. Під час роботи.

   1. Забороняється укладати хліб при працюючому механізмі.

   2. Прибирайте залишки, куски та шматочки хліба при вимкненій хліборізці.

   3. Користуйтеся для очистки ножа спеціальною дерев’яною лопаткою.

   4. Не підсовуйте руки до ножа хліборізки, не проштовхуйте хліб руками.

   5. Не викладайте хліб при працюючому механізмі.

   6. Не перевіряйте рукою якість заточки ножа.

   7. Утримуйте своє робоче місце в чистоті, своєчасно прибирайте розсипані продукти. Не допускайте лишніх запасів продуктів на робочому місці.

   8. Не переносьте ножі гострими кінцями вперед, не ходіть з ножем в руках.

   9. Використовуйте інструмент та інвентар за призначенням. Не користуйтеся інвентарем, який має тріщини.

   10. Правильно тримайте руки при роботі з ножем, остерігайтесь порізів.

   11. Якщо сталася травма потрібно негайно доповісти майстру в/н, звернутись у медпункт.

   12. Необхідно знімати спецодяг при відвідуванні туалетом.

   ІV. Після закінчення роботи.

   1. Очищайте ніж від залишків хліба спеціальним скребком.

   2. Прибирайте хліборізку після вимкнення електродвигуна від хлібних крихтів спеціальною щіткою.

   3. Приберіть робоче місце.

   4. Приберіть інвентар та посуд на спеціально відведене місце для зберігання.

   5. Не залишайте ввімкнену електричну хліборізку.

   V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.

   1. У разі будь-якої аварійної ситуації студент повинен негайно повідомити майстра в/н

   2. Майстер в/н повинен негайно повідомити директора табору, відповідального за електрогосподарство в закладі та виконати наступні дії:

   - у разі відключення електроенергії терміново вимкнути все електрообладнання, яке знаходиться в роботі;

   - у разі виникнення пожежі (чи загорання) необхідно вжити заходів щодо евакуації учнів із приміщення відповідно до плану евакуації учнів із приміщення відповідно до плану евакуації, а у раз потреби звернутися по допомогу до інших працівників, негайно повідомити пожежну охорону за телефоном “101”, приступити до ліквідації пожежі, згідно з діючою в закладі інструкцією з пожежної безпеки;

   - у разі травмування працівника закладу або студента необхідно надати першу долікарську допомогу і якнайшвидше відправити потерпілого до медпункту.

   Інструкцію склав ____________________________________________

   ПОГОДЖЕНО _______________________________________________